VEZİR PARMAĞI



VEZİR PARMAĞI:2 su b. su50 gr. margarin1 tatlı k. tozşeker1 çay k. tuz2,5 su b. un3- 4 yumurta1 çorba k. nişasta
Kızartmak için:sıvıyağ
Şerbeti için:3,5 su b. tozşeker2,5 su b. su1 dilim limonHAZIRLANIŞI:Tencereye 2 su bardağı suyu alın.Üzerine margarin,toz şeker,tuz ilave edipsusyun kaynamasını sağlayın.Su kaynadıktan sonra üzerine 2.5 su bardağı unu ekleyin.Devamlı karıştırarak 3 yada 4 dakika pişirin.Ocaktan aldıktan sonra üzerine üzerine tek tek yumurtaları kırarak devamlı karıştırın.En son üzerine 1 çorba kaşığı nişasta ekleyin.Hamurdan vezir parmağı şeklini verin.Soğuk sıvıyağa alın.Vezir parmağını kızartın.Şerbeti için tencereye toz şekeri ve susyu alıp kaynatın.Vezir parmaklarını servis tabağına alıp üzerine şerbeti dökün.